Hvad er Krav Maga?

Krav Maga handler om mere end bare at slås. Det handler om at kunne gå sikkert gennem livet vel vidende, at man er i stand til at gøre effektiv modstand, hvis det nogensiden skulle være nødvendigt.

Krav Maga – direkte oversat fra hebraisk: Kontakt kamp – er et moderne selvforsvassystem, som oprindeligt blev udviklet i Israel til militære formål.

Krav Maga fokuserer på effektive teknikker og strategier til at forsvare sig selv i virkelige situationer, og det inkluderer både kamp stående og liggende på jorden, samt våbenhåndtering.

Krav Maga er blevet populært som en form for selvforsvarstræning i mange lande, og det er også blevet brugt af politi- og militærstyrker verden over.

Formålet med Krav Maga er, at man skal kunne standse en angriber hurtugt og effektitv uden selv at komme til skade.

En vigtig del af Krav Maga træningen er også at lære at håndtere stressede situationer og at træne reaktionsevnen, så man kan handle hurtigt og effektivt i en kritisk situation.

Det er vigtigt at bemærke, at Krav Maga ikke er en kampsport, der fokuserer på konkurrence og turneringer. Træningen er primært rettet mod selvforsvar og personlig sikkerhed i virkelige situationer, og det er derfor vigtigt at huske på, at Krav Maga bør anvendes ansvarligt og kun i selvforsvarsøjemed.

+ Relistisk og effektivt selvforsvar

+ Styrket selvtillid

+ Forbedret fysisk form

+ Bedre stresshåndtering

+ Større selvdisciplin

+ Bedre reaktionsevne

+ Større opmærksomhed

+ Sundere livsstil

+ Bedre balance og koordination

+ Øget selvværd

+ Fællesskab

Krav Maga er et progressivt system

Det er ikke alle, der går op i hvilken grad de har. Hos 360GYM gør vi meget ud af at udvilke elevens færdigheder, og derfor mener vi, at det er en naturlig del af elevens udvikling, at der stræbes efter at bestå gradueringer, når eleven er klar.

I Krav Maga skiller gradueringerne sig lidt ud ift. de traditionelle stilarter. Man skal rent faktisk vise, at man kan håndtere en konflikt og løse de problemstillinger, der bliver præcenteret.

Jo højere grad, des sværere problemstillinger og højere forventninger omkring ekstekvering af brugbare løsninger.

En graduering kan beskrives som et øjebliksbillede af evnen til at forsvare sig effektivt.

+ Practitioner Levels 1-5

P1-5, som de også kaldes er vores begyndergrader. Det er her du lærer at forsvare dig mod de oftest forekomne trusler og angreb. Problematikkerne bliver mere avancerede, jo højere grad du skal til.

Hver grad kan forventes at tage 6-8 måneder ved regelmæssig træning.

+ Graduate Levels 1-5

G1-5; graderne for de mere øvede udøvere. Her er særligt fokus på forsvar mod bevæbnede angribere samt angreb fra modstandere, der har erfaring med kampsport og dermed er en “større mundfuld”.

Hver G-level forventes at tage 8-10 måneder ved regelmæssig træning.

+ Expert Levels 1-5

E1-5, de “sorte bælter” indenfor Krav Maga. Her arbejdes med alt fra VIP beskyttelse, flere bevæbnede mostandere, avancerede taktikker, teknikker til politi og militær.

Expert Level 1 tager ca. 1 år. Expert Level 5 forventes at tage 5 år. Så der er noget at arbejde hen imod.

Hvad skal jeg købe af udstyr for at træne Krav Maga?

Som med næsten al anden sport man starter til vil der være en del udgifter til udstyr. Om det er de helt rigtige fodboldstøvler eller skøjter til ishokey’en, så er det kun i starten, man skal anskaffe det.

Det samme gælder for Krav Maga. Man skal handle én gang, og så er man kørende.

Vi ved godt, det kan være dyrt, og derfor har vi allieret os med www.kravmaga.dk omkring anskaffelse af uniform og udstyr til fornuftige priser.

+ Krav Maga Global’s Uniform

Når du træner Krav Maga i 360GYM forventer vi, at du stiller op til træning i KMG’s uniform. Den består af sorte bukser. Det kan være lange sorte træningsbukser eller shorts samt en KMG T-shirt for mænd og lange sorte træningsbukser, leggins eller shorts samt en KMG T-shirt til kvinderne.

+ Tand- og skridtbeskytter

Absolut obligatorisk udstyr og der er ingen træning uden! Det er dyrt at få fikset sine tænder, og der kan gøre virkelig ondt at blive sparket lige dér (også for kvinderne). Derfor er de to ting et must-have fra start.

+ Boksehandsker og benskinner

For at få det meste ud af træningen og samtidig passe på sin træningsmakker er det vigtigt, at man efter relativ kort tid anskaffer sig et par boksehandsker samt et par benskinner. Vi skal alle minimere risikoen for skader, og det gøres bedst ved at benytte det korrekte udstyr.

Gratis prøvetræning

Book en gratis prøvetræning og find selv ud af, hvorfor Krav Maga er så populært.